Zalm uit de oven

Naast verse zalm eten kun je natuurlijk ook zalm uit de oven maken. Dit gerecht is zeer gevarieerd ten opzichte van verse zalm, en kun je heerlijk optutten door er je eigen twist aan toe te voegen, of simpelweg op internet een van de velen overheerlijke recepten op te zoeken. In deze tekst gaan we over het bereiden van smaakvolle en voedzame zalm pakketjes met verse groenten uit de oven. Het gerecht bevat ongeveer 300 gram groenten per persoon en is goed voor 2 porties (één hele zalm per persoon of ieder persoon een halfje). Door de variatie aan groenten is dit gerecht ook nog eens goed voor veel vitamines. Sowieso is zalm een zeer rijke bron aan onder andere diverse onverzadigde vetzuren en bevat het ook nog is een stevige hoeveelheid eiwitten. Bovendien duurt het maar 40 minuten om dit gerecht volledig te bereiden.

zalmindeoven.nl

Wat heb je nodig?

  • Zalmmoot 2x 125 gram
  • 1 Courgette
  • 3 Wortels
  • Peultjes 200 gram
  • 7 Zongedroogde tomaten
  • Halve citroen
  • Oven
  • Viskruiden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Begin alvast met de oven voor te verwarmen op ongeveer 180 graden en snijd alle groenten (nog niet de citroen) in grove stukken. Leg vervolgens twee dubbelgevouwen vellen aluminiumfolie op een platte vlakte. Leg hierop nu de gesneden groenten in het midden, gestapeld en iets breder en langer dan het stuk vis. Plaats de zalmmoot hier bovenop en bestrooi deze vervolgens met peper en zout. Uit het midden van de citroen, snij twee (het liefst dikke) plakken, snij deze dan weer doormidden en leg de plakken op de zalm. Zorg dat je, voordat je het pakketje dichtvouwt, dat de zalm al gekruid is, dit brengt de zalm pas echt tot smaak omdat de kruiden zo goed in de zalm kunnen trekken terwijl ze in de oven zitten.

Vouw tot slot het pakketje dicht maar let goed op dat er geen gaten in het pakketje zitten voordat deze de oven in gaat. Is dit wel het geval, kun je er altijd nog een extra verpakking omheen wikkelen, het gaat er uit eindelijk alleen om dat alles op zijn plek blijft, het pakketje haal je er achteraf toch weer vanaf.

Zodra de oven goed warm is, plaats het pakketje in de voorverwarmde oven, en haal deze er vervolgens na 30 minuten weer uit.

Serveertips

Je kunt je heerlijke zalm zelfs nog meer verheerlijken door het in een lekker sausje te dippen. Denk hierbij aan een lekker romig sausje, bijvoorbeeld: bieslook, of citroen, cocktail of gewoon de klassieke witte vissaus. Je kunt deze sauzen natuurlijk ook zelf lekker vers maken, maar er zijn hiervan ook een hoop goede recepten te vinden op het internet die je kunt bereiden met alledaagse basisingrediënten. Je kunt de onderkant van de filet ook nog bestrooien met sesamzaadjes of serveren op een bedje rucola. Eventueel met verse sla, of gewoon met een lekkere verse salade. Genoeg combinaties.

Kortom: Een lekker, uniek gerecht voor 2-4 personen die iedere visliefhebber wel eens geprobeerd moet hebben.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders